top of page
  • Yazarın fotoğrafıFecr-i Ati

Tertipli Terhis midir?

Sevr'i bize unutturan, hayatını ordusuna, devletine ve milletine adayan Mustafa Kemal'i anıyor ve eleştirel mefkuremi sizlerin takdiri üzerine sunuyorum.


Yüce Türk ordusu, terhis yolunda ilerlemekte. Yeni açıklanan muhtemel askerlik sistemi, malumatınız vardır ki her aklı olan birey için bir terhis tertipidir.

Tarihinden ötürü, atalarından ötürü şanlı Türk ordusu, emperyalizme köle edilmek üzre. Hatırlarsınız ki 15 Temmuz vakası da emperyalizmin bir girişimi idi. 15 Temmuzdan evvel, tam bağımsızcı Türk ordu rütbelilerin, Ergenekon diyerek uydurdukları hayali terör örgütü aracılığı ile içeri alınması da emperyalist bir girişimdi.

Türk ordusu, mevcut sistemde tam bağımsız olamadı maalesef ki. Bağımsızlığını ilan eden Türk devleti, çok geçmeden emperyalizmin kucağına düştü evvelden. Şu an dahi, emperyalizmin sömürüsüne karşı dik tutulamayan devlet itibarı, kendinden taviz veremeyecek yöneticilerin tekeli altında ne yazık ki. Buna dur değil devam diyen Türk milleti, kendi kendine yönelttiği silahın tetiğine her geçen gün acımadan tekrarlarcasına basmakta.

Tarihiyle, bilimi ve ilmiyle, siyasal islam safsatası altında çürümeye mahkum bırakılmış kadim Türk milleti, ordusuna sahip çıkmalı. Tam bağımsız Türk ordusu, Türk milleti ve Türk devleti diye haykırmalı. Türk gençleri bağımsızlığın önünü açmalı. Şuurlu demokratik çözümler ana fikrimizdir. Lakin el çare buna elverişli değilse, geriye ihtilal ayaklanmasından başka bir şey kalmamakta.

Millet, iktidara söz geçirebilirse millet olur. Dünya buna çok kez şahit oldu. Bu bir ayaklanma çağrısı değildir. Bir gerçektir. Milletin sözü, bekanın ta kendisidir. Şuursuz demokrasi bir çözüm değildir. Şuurunu kaybettirilmiş bir millet, millet değil köledir. Biz bu fikri Mustafa Kemal'den öğrendik. Cehaletin anlamını ve bedliğini Mustafa Kemal'den öğrendik. Bağımsızlığın önemini ve ne anlama geldiğini Mustafa Kemal'den öğrendik. Ve asıl olanı, bağımsızlığın nasıl ve kimin kazanacağını, kazanacak olan bizler, Mustafa Kemal'den öğrendik. Emperyalizmin kucağına düşürülen bizler, öğrendiğimizi pratiğe dökmekte son derece haklı bireyleriz. Çünkü unutulmamalı, beka denen şey çıkardan değil milletten oluşur.

Kutay SOYSAL

27 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page