top of page
  • Yazarın fotoğrafıFecr-i Ati

Kim Serseri?

Bağımsızlık mefkuresi, özgürlükçülük ilkesi belli başlı fikirlerle sınırlandırılmamalıdır. Özgürlükçü olmayan insanın ne kendisine ne halkına saygısı vardır. Özgürlük için herkesle savaşa girilir. Devletçi ilke kimi zaman devlete ayaklanmayı, kimi zaman devleti müdafaayı bekler.

Küba'yı Küba yapan Che, günümüz milliyetçileri tarafından Bolivya serserisi olarak tanımlanmakta. Sebebi ise Che'nin fikirlerinden başkası değil. Şimdi sormak gerekir milliyetçi kardeşlerimize. Bu adamın sosyalist olmasından mütevellit bir kin besliyorsunuz. Aynı zamanda özgürlükçü fikirlerine de sövüyorsunuz? İttihatçılık yapıp hürriyetçi devrimcinin şahsına küfür ediyorsunuz. Komik gelmedi mi size de? Bana yeterince komik geldi. Bu sebeple Che'den çok halkın tutumunu ele almayı doğru buldum zira Che'yi bir gazete küphürü cinsinden yazıyla, yazılarla anlatmak epey yanlış kalır. Öğrenmek isteyenler bolca kitap okuyabilir biz kitap yazmıyoruz.

Milliyetçi kardeşlerim, abilerim ve nicesi. Bölücü emperyalist sözde sol görünümlü teröristlere aldanıpta Che gibilerine düşman kesilmeniz çok yanlış bir tutum. Dönem Türkçüleri iflah olmaz bir ırkçılığın peşinden giderken etrafında dönenleri görmekte zorlanıyorlar maalesef. Irkçılık yüzünden sorun haline getirdikleri kürt meselesini, yine ırkçılık yaparak çözmeye çalışıyorlar. Bu çelişkidir. Çekişkinin ta kendisidir. Kürt insanında ne görüyorlarsa düşman oluyorlar. Bunu da vatan millet sakarya haline getiriyorlar. Che konusu da bunlardan biri. Önyargıyla yaklaşmak her zaman yanlışa çıkan sonucun hazırlığı niteliği taşır.

Sözüm, sözümüz o ki, Che'nin özgürlükçülüğü, hürriyetçiliğini örnek almamız gerekirken biz küfürümüze konuk alıyoruz. İşte bu yüzden dalga geçilecek haldeyiz. Ben yarıştırmaktan hoşlanmam lakin sol güruha laf çarpıtmaya çalışan sağ güruh maalesef ki gülünç haldedir. Sanatsiz ve bilinçsiz büyüklük olmaz. Eklemek gerekir.

Kutay SOYSAL


13 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page